Treći svetski rat i nekonsolidovana svetogorska proročanstva


Nakon što je u Bagdadu po nalogu američkog predsednika Donalda Trampa ubijen iranski general Kasim Sulejmani, portal Srbija javlja utvrdio je da se „ostvaruje proročanstvo sa Svete gore“ i da „počinje 3. svetski rat“.

Međutim, u samom tekstu „Srbija javlja“ ne javlja o kojem je tačno svetogorskom proročanstvu reč, a pretragu otežava činjenica da se u medijima proteklih godina pominju barem tri proročanstva sa Svete gore koja najavljuju globalni rat.

Nepoznati autor objavio je zapis „Nadolazeće nesreće“, nastao na osnovu razgovora koji je 2007. godine navodno vodio sa neimenovanim mudracem sa Svete gore. Iako je zapis krajnje sumnjivog kredibiliteta, 2016. preneo ga je niz medija, uključujući i Telegraf, pod naslovom „Uznemirujuće proročanstvo sa Svete gore: Evropa će goreti, Rusiju će slomiti izdaja, Amerika će biti uništena“. Kao početak 3. svetskog rata u ovom proročanstvu navodi se jesen 2007. godine.

Drugo apokaliptično proročanstvo potiče od svetogorskog proroka Jefrema Arizonskog, koji je – kako prenose Informer i drugi mediji – predvideo da će umreti pre kraja 2019. godine, što se i obistinilo. Drugi deo Jefremovog proročanstva odnosi se na početak globalnog rata dva meseca posle njegove smrti, što bi značilo da će nas treći svetski rat zadesiti otprilike 8. februara ove godine.

O trećem proročanstvu izvestio nas je portal Republika, u tekstu pod naslovom „Dramatično proročanstvo monaha sa Svete gore: Svetski rat izbija 2024“. Ipak, ni za ovo proročanstvo ne zna se precizan izvor, već se navodi da je reč o nekolicini mudraca „koji kao isposnici žive u zabitima planine koju okružuju mnoge misterije“.

Ipak, prenoseći ova nekonsolidovana proročanstva, portali pozivaju čitaoce na oprez, podsećajući ih na Isusove reči iz Svetog pisma: „Niko ne zna dan i čas mog drugog dolaska, do otac moj sam“.

FakeNews Tragač

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA