Informer najavio da migovi stižu iz Belorusije pre kraja 2019, njih i dalje nema


Dnevni list „Informer“ najavio je u svom štampanom izdanju od 25. februara 2019. da će Srbija do kraja 2019. na svom nebu imati 14 „migova“ 29, od kojih je četiri dobila od Belorusije, u skladu sa Sporazumom o vojno-tehničkoj saradnji dve vlade.

Kako je tada navedeno, državna delegacija je u Minsku preuzela četiri „moćna lovca“, kojima sledi remont i modernizacija, dok je ministar odbrane Aleksandar Vulin u izjavi za Informer od 7. februara 2019. to i potvrdio.

Ipak, specijalizovani vazduhoplovni portal Tango Six pozvao se na izjavu predsednika Državnog vojno-industrijskog komiteta Belorusije Romana Golovčenka da će Belorusija početkom 2021. godine predati Srbiji modernizovane avione MiG-29.

— Tri se nalaze na remontu a jedan u procesu defektacije. Sve ide po planu. U stalnom smo kontaktu sa srpskom stranom, nema nikakvih poteškoća. Prema ugovoru, isporuka aviona kupcu ide početkom 2021. godine — rekao je u maju Golovčenko Beloruskoj telegrafskoj agenciji BELTA.

Redakcija Tragača je u proteklih mesec dana više puta pokušavala da od Ministarstva odbrane dobije informacije o stanju, rokovima i dinamici isporuke četiri letilice MIG 29 iz Belorusije. Međutim, do objave ovog teksta nismo dobili odgovore na tražena pitanja.

Slobodan Todorović, FakeNews Tragač

 

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA