Snežni „Amfilohije Radović“ već godinama opstaje na kori drveta

Portal Srbija danas plasirao je vest preuzetu sa Fejsbuk stranice INFO – 050 koja govori da se „tokom jučerašnjih snežnih padavina u Bijelom Polju u Crnoj Gori, na stablu jednog drveta u snežnim nanosima ukazao lik mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovića“.

Ipak, slika koju je ova stranica podelila na internetu postoji veći više od šest godina i jednostavnom pretragom može se doći do iste fotografije na različitim profilima društvenih mreža Pinterest, Redit i Tviter.

„Čudo božije“, kako je ovu fotografiju okarakterisao portal Srbija danas, poslužilo je da se čitaocima još jednom skrene pažnja na trenutna dešavanja u Crnoj Gori vezana za usvajanje Zakona o slobodi veroispovesti, pa se navodi da je Amfilohijev lik, ukazan baš u ovom trenutku, „božiji znak“.

Ivan Subotić, FakeNews Tragač

Ukratko

26/11/2022

Ne, španski grip se nije širio vakcinama

Portal Borba za istinu objavio je tekst „Španski grip nije bio prirodna pojava bolesti, već čin masovnog ubistva“ u kome se navodi svedočenje prof. dr Eleonor Mekbin,…

26/11/2022

Ne, piloti nisu protestovali protiv kemtrejlsa

Na Tviteru je objavljena fotografija pilota koji nose slike „kemtrejlsa“ uz natpise na engleskom („Odbijamo da nastavimo da prskamo kemtrejls“) i na italijanskom („Odbijamo da ubijamo naše…

TOP 5 – LOKACIJA MANIPULACIJA
Fakenews tragac logo

Sumnjate u vest koju ste pročitali?

Pošaljite nam je. Proverićemo.