Ne, Tomislav Nikolić nije pozvao na bojkot izbora


Vest da je Tomislav Nikolić, bivši predsednik Srbije, pozvao na bojkot predstojećih parlamentarnih izbora, demantovao je na upit FakeNews Tragača Nedeljko Tenjović, v.d. direktora Kancelarije Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom, na čijem se čelu nalazi Tomislav Nikolić.

„Gospodin Tomislav Nikolić, bivši predsednik Republike, nikada nije dao bilo kakvu izjavu o izborima, pa tako i o bojkotu izbora. Radi se o notornoj izmišljotini i laži”, navodi Tenjović.

Mediji su preneli navodnu izjavu Nikolića u kojoj kaže da bi on lično izašao na predstojeće izbore, ali to nije moguće pošto mu je Aleksandar Vučić preuzeo stranku.

„Znate šta, kada sam ja bio predsednik Srbije, ja sam se odmah i odrekao funkcije predsednika stranke, međutim kada je Aleksandar postao predsednik Srbije, on je zadržao i funkciju predsednika stranke. Osećam se po malo prevareno i zbog toga pozivam na bojkot izbora”, glasi vest na sajtovima Politikon i Buđenje i na oba se tvrdi da je Nikolić to kratko izjavio „za naš portal”. Dok je tekst na sajtu Buđenje potpisala redakcija, na Politikonu umesto potpisa stoji „Vesti NSV”.

Vest je podeljena i na Fejsbuk stranici Удружени Синдикати Србије Слога, u Fejsbuk grupi Mentalno razgibavanje fan klub 1, 2, kao i u grupi I ja sam #1od5miliona 1, 2 gde se čak ističe da vest nije sa satiričnog portala Njuz net, nego sa sajta Buđenje. Podelili su je i neki Fejsbuk profili 1, 2, a iako je vest objavljena na samo dva manja portala, pomenute objave na Fejsbuku podeljene su 122 puta, a na njima je bilo 192 komentara po kojima se stiče utisak da je, iako ima onih sumnjičavih, većina poverovala u ovu informaciju.

Vest je na svom Tviter profilu podelio i Ivan Ivanović, predsednik desničarke organizacije Srpski narodni pokret Naši.

Darija Stjepić, FakeNews Tragač

 

 

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA