Demantovana vest da Ronaldo otvara svoje hotele za obolele

Španska Marka objavila je da će Kristijano Ronaldo pretvoriti svoje hotele u Portugalu u bolnice za zaražene virusom korona. Isti izvor navodi da će lečenje biti besplatno, a da će sav trošak medicinskih sredstava i zarade medicinskih radnika pokriti čuveni fudbaler.

Marka se u svom izveštavanju oslonila na skrinšot Instagram storija sa Fejsbuk objavom manje poznate stranice Arena desportiva, koju prati tridesetak hiljada korisnika.

Nakon što je veliki broj svetskih medija preneo ovu vest, Arena desportiva je danas, oko 11 časova, objavila demanti. U njemu je objašnjeno da su neproverenu informaciju preneli nakon što je objavljena na drugim Fejsbuk stranicama, pa su – povedeni ranijim Ronaldovim dobročinstvima – administratori poverovali da bi i ova vest mogla biti istinita. Stranica je čitaocima uputila izvinjenje. Na dezinformaciju je upozorio i novinar Kristof Terreur putem svog Tviter naloga.

Vest su u Srbiji preneli Blic, RTS, Politika, Tanjug, Pink, Kurir, Alo, Republika, Informer, Espreso, Mondo, B92, Telegraf, Nezavisne, Radio 021, Sandžak live, Objektiv, Sportski žurnal, HOT sport, ATA stars, Dnevnik, 24online, Bačka Palanka vesti, Superteen.

S. J. / P. M. – FakeNews Tragač

Ukratko

26/11/2022

Ne, španski grip se nije širio vakcinama

Portal Borba za istinu objavio je tekst „Španski grip nije bio prirodna pojava bolesti, već čin masovnog ubistva“ u kome se navodi svedočenje prof. dr Eleonor Mekbin,…

26/11/2022

Ne, piloti nisu protestovali protiv kemtrejlsa

Na Tviteru je objavljena fotografija pilota koji nose slike „kemtrejlsa“ uz natpise na engleskom („Odbijamo da nastavimo da prskamo kemtrejls“) i na italijanskom („Odbijamo da ubijamo naše…

TOP 5 – LOKACIJA MANIPULACIJA
Fakenews tragac logo

Sumnjate u vest koju ste pročitali?

Pošaljite nam je. Proverićemo.