Demantovana Kurirova vest o 100 izolovanih doktora i sestara u Somboru


Kurir je pre pet dana napisao da je u Opštoj bolnici „Dr Radivoj Simonović” u Somboru zbog jednog pacijenta zaraženog koronavirusom najmanje 100 zdravstvenih radnika poslato u kućni karantin, te da je interno odeljenje ispražnjeno i zatvoreno. Međutim, Tragač saznaje da situacija uopšte nije tako kritična i da se radi o dezinformaciji.

Iz PR službe Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo kažu da se radi o slučaju od 18. marta, kada jeste prijavljen slučaj obolelog od koronavirusa u somborskoj bolnici, ali da je broj izolovanih mnogo manji. „Jeste bilo slučaja u Somboru i pacijent je prebačen u Klinički centar Vojvodine, ali je broj izolovanih zdravstvenih radnika mnogo manji”, saznaje Tragač od Sekretarijata.

Takođe, dan nakon što su Kurir i lokalni somborski portal SoInfo objavili ovu vest, na sajtu Pokrajinske vlade objavljeno je zvanično saopštenje o ovom slučaju u kom piše da su u Somboru izolovani samo zdravstveni radnici koji su bili u kontaktu sa obolelim. Dalje u ovoj objavi piše da somborska bolnica nastavlja sa radom u istom režimu rada kao i do sada”.

Da je informcija iz Kurira netačna za Tragač su potvrdili i u Upravnoj zgradi direktora OB „Dr Radivoj Simonović” u Somboru.

Marko Apostolović, FakeNews Tragač

Ukratko

12/06/2024

Ne, Adriana Vilagoš nije iz Vrbasa

Sportklub (podsajt portala N1) objavio je vest o velikom uspehu Adriane Vilagoš, mlade bacačice koplja, koja je na Evropskom prvenstvu u Rimu osvojila srebrnu medalju. U tekstu…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA