Od američke seksološkinje do asistentkinje vaskularnog hirurga iz Rusije

Portal Objektiv.rs preneo je, pozivajući se na američki portal Tajms rekord (Times Record), tekst o izvesnoj doktorki Dani Vajnams, koja je – kako se navodi – jedan od najcenjenijih seksologa iz američke države Mejn. U tekstu je preneto njeno navodno iskustvo sa pacijentom čiji je penis izuzetno male veličine.

Pretragom pomenutog portala koji se navodi kao prvobitni izvor informacije nismo uspeli da pronađemo tekst sličnog sadržaja, kao ni seksologa pod imenom koji se pominje u samom tekstu. Niko nam iz Tajms rekorda nije odgovorio ni na upit da li je ovakav tekst objavljen u štampanom izdanju tog medija.

Portal Objektiv ilustrovao je tekst fotografijom, navodeći da je izvor Instagram profil pomenute doktorke. Međutim, nalog koji je naveden u uglu slike ne postoji. Fotografija je zapravo preuzeta sa Instagram profila izvesne Marije Zotine, koja jeste medicinski radnik, ali ne dolazi iz Amerike i nije „jedna od najcenjenijih seksologa“ već asistentkinja vaskularnog hirurga.

Sporni intervju preneli su i portali Republika.rs i Svetionok.com.

Dejana Vukadinović, FakeNews Tragač

Ukratko

12/06/2024

Ne, Adriana Vilagoš nije iz Vrbasa

Sportklub (podsajt portala N1) objavio je vest o velikom uspehu Adriane Vilagoš, mlade bacačice koplja, koja je na Evropskom prvenstvu u Rimu osvojila srebrnu medalju. U tekstu…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA