Mediji naseli na šalu sa Tvitera: južnokorejska zvezda nije pominjala Đokovića


Nekoliko domaćih portala prenelo je kao stvarnu vest internet šalu prema kojoj je glumica južnokorejske serije „Igra lignje” Hojan Čang u intervjuu za magazin Vog izjavila da je opsednuta Novakom Đokovićem i da ga smatra najboljim teniserom svih vremena.

U tekstu je priložen i navodni citat iz nedavnog intevjua Hojan Čang za magazin Vog: „Mislim da je on neko ko je potreban svetu u ovom trenutku zato što je GOAT (najveći svih vremena). Kad god ga vidim, meni se raspoloženje popravi”. Ovaj citat se ne nalazi u originalnom intervjuu, već je nastao kao šala na Tviteru. I sam autor je priznao da je reč o šali, navodeći da je dosta fanova Novaka Đokovića koji ga prate naselo na nju.

Pojedini portali su svoje tekstove senzacionalistički naslovili, a neki od njih glase: „ŠTA ĆE NA OVO REĆI JELENA: Zvezda popularne južnokorejske serije opsednuta Novakom Đokovićem!”, „Zvezda mega popularne serije na Netfliksu obožava Đokovića: ’On je inspiracija’”, „OPSEDNUTA NOLETOM: O čuvenoj glumici sad cela planeta priča, dok ona UZDIŠE ZA SRBINOM! Sve priznala”.

Otkako je u magazinu Vog izašao intevju sa glumicom Hojan Čang, na društvenim mrežama se pojavio trend dopisivanja izmišljenih citata, gde ona obično izražava simpatije prema nekoj osobi ili brendu. Pa tako, osim Novaka Đokovića, „obožava“ i Seginu video-igru „Sonic Adventure 2”, strimer xQc, muzički album repera Cousin Stizza, filmsku franšizu „Paklene ulice”…

Ovu vest preneli su portali Espreso (1, 2), Srbija Danas, Telegraf, Alo, Blic, Objektiv, Kurir, Republika, 24 sedam i Wanted mondo.

Krajem prošle godine Tragač je dekonstruisao još jednu šalu koja je kao glavnog aktera imala Novaka Đokovića: tada su mediji pisali kako najbolji teniser sveta pokreće tenisku Ligu šampiona.

Stefan Kosanović, FakeNews Tragač

 

Naknadne napomene: Portal Espreso ispravio je pogrešne navode (1, 2) (25. maj 2023); Portal Kurira ispravio je pogrešne navode (26. maj 2023); Mondovo izdanje Wanted ispravilo je pogrešne navode (31. maj 2023).

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA