O reklami za Hyper flow


„Molim vas da proverite, poručila sam lek“, napisala nam je juče čitateljka koja je na internetu naišla na reklamu za Hyper flow. Reč je o „leku“ koji – kako se navodi – promoviše Novak Đoković. Budući da prijava nije sadržala konkretan link, nismo bili u prilici da proverimo sadržaj na koji se čitateljka žali.

Ipak, važno je skrenuti pažnju na dve stvari: Hyper flow nije lek, već preparat, a reklama s „Novakom Đokovićem“ pojavila se nakon što je u sličnom kontekstu zloupotrebljen lik prethodne ministarke zdravlja Danice Grujičić. Čitaoci na ovakve reklame najčešće nailaze dok čitaju sadržaje na popularnim portalima.

Napominjemo da se FakeNews Tragač ne bavi pitanjem kvaliteta samih proizvoda, već isključivo manipulativnim oglašavanjem. Slučaj koji čitateljka kratko opisuje potpuno se poklapa s nizom slučajeva prevarantskog oglašavanja, zbog čega savetujemo čitaocima da nipošto ne kupuju ove proizvode.

Lik Novaka Đokovića prethodno je zloupotrebljavan za reklamiranje prevarantskih platformi BitcoinCode, BitcoinEra i Immediate Flex. (S. Janjić)

Ukratko

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA