Jelisejska polja nisu u Beogradu, a protesti “1 od 5 miliona” nisu u Parizu

Više zvaničnih naloga političkih subjekata, funkcionera i portparola stranaka, podelilo je danas objavu Radeta Kulića (na FB “Раде Кулућ”) koju je objavio na fejsbuku, a u kojoj fotografiju proslave pobede Francuske reprezentacije na Svetskom prvenstvu u fudbalu predstavlja kao fotografiju sa jučerašnjih protesta u Beogradu. Ova objava imala je više od 300 deljenja na društvenim mrežama Fejsbuk i Tviter.

Deljenju ove objave nisu odoleli predsednik i još jedan funkcioner Pokreta za preokret, član predsedništva Narodne stranke, predsednik Izvršnog odbora novosadskog odbora Narodne stranke, jedan nezavisni novosadski odbornik (poslanička grupa Nezavisni građani), ali ni zvanična stranica Dveri Aranđelovac.

Prema informacijama sa sajta Srpskog pokreta Dveri, Rade Kulić predsednik je opštinskog odbora Dveri u Medveđi.

Sporna fotografija na internetu prvi put je podeljena 16. jula 2018, a jedan od prvih medija koji ju je objavio je Dejli Mejl. Originalnu fotografiju potpisuje AFP.

FakeNews Tragač

Ukratko

26/11/2022

Ne, španski grip se nije širio vakcinama

Portal Borba za istinu objavio je tekst „Španski grip nije bio prirodna pojava bolesti, već čin masovnog ubistva“ u kome se navodi svedočenje prof. dr Eleonor Mekbin,…

26/11/2022

Ne, piloti nisu protestovali protiv kemtrejlsa

Na Tviteru je objavljena fotografija pilota koji nose slike „kemtrejlsa“ uz natpise na engleskom („Odbijamo da nastavimo da prskamo kemtrejls“) i na italijanskom („Odbijamo da ubijamo naše…

TOP 5 – LOKACIJA MANIPULACIJA
Fakenews tragac logo

Sumnjate u vest koju ste pročitali?

Pošaljite nam je. Proverićemo.