Jelisejska polja nisu u Beogradu, a protesti “1 od 5 miliona” nisu u Parizu


Više zvaničnih naloga političkih subjekata, funkcionera i portparola stranaka, podelilo je danas objavu Radeta Kulića (na FB “Раде Кулућ”) koju je objavio na fejsbuku, a u kojoj fotografiju proslave pobede Francuske reprezentacije na Svetskom prvenstvu u fudbalu predstavlja kao fotografiju sa jučerašnjih protesta u Beogradu. Ova objava imala je više od 300 deljenja na društvenim mrežama Fejsbuk i Tviter.

Deljenju ove objave nisu odoleli predsednik i još jedan funkcioner Pokreta za preokret, član predsedništva Narodne stranke, predsednik Izvršnog odbora novosadskog odbora Narodne stranke, jedan nezavisni novosadski odbornik (poslanička grupa Nezavisni građani), ali ni zvanična stranica Dveri Aranđelovac.

Prema informacijama sa sajta Srpskog pokreta Dveri, Rade Kulić predsednik je opštinskog odbora Dveri u Medveđi.

Sporna fotografija na internetu prvi put je podeljena 16. jula 2018, a jedan od prvih medija koji ju je objavio je Dejli Mejl. Originalnu fotografiju potpisuje AFP.

FakeNews Tragač

Ukratko

22/05/2024

Ne, „pravilo 7-38-55“ nije pravilo

Portal Gradske info pridružio se nizu portala koji su preneli netačne navode o takozvanom „pravilu 7-38-55“, prema kojem se sedam odsto komunikacije prenosi rečima, 38 odsto tonom…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA