Javni servis Vojvodine u službi laži: kriva je žrtva


Dvojica muškaraca koji su ovog juna u Novom Sadu pretukli studenta Dejana Bagarića dobili su uslovnu kaznu, nakon što su – prema Bagarićevim rečima – sa Tužilaštvom sklopili sporazum o priznavanju krivice.

Ovakvo okončanje postupka vraća nas na manipulativni tekst koji je objavljen 11. juna na sajtu Kurira pod naslovom „Podmetačina đilasovaca: Tuču grupe huligana levičara i desničara pokušali da predstave kao napad na opoziciju“, da bi istog dana pojedini navodi iz teksta bili citirani i na pokrajinskom javnom servisu.

Iz teksta koji obiluje neosnovanim spekulacijama moglo bi se zaključiti da Bagarić, inače aktivista pokreta „Jedan od pet miliona“ i Demokratske stranke, i dvojica prethodno pretučenih studenata, aktivista organizacije „Krov nad glavom“, nisu žrtve napada, već huligani i ravnopravni učesnici tuče.

Dejan Bagarić izjavio je za Tragač da se protiv njega ne vodi bilo kakav sudski postupak i da je pred sudom tretiran isključivo kao žrtva, što se vidi i iz obrazloženja presude, prema kojem su mu dvojica napadača pritrčala s leđa, oborila ga, tukla i pobegla trčećim korakom.

Bagarić kaže da se javni servis „veoma srozao ukoliko je spao na to da prenosi laži iz režimskih tabloida“ i dodaje da ga je saučešće RTV-a u manipulaciji pogodilo više od samog Kurirovog teksta.

Lažnu vest preneli su i portali Sve vesti i Nezavisni sindikat javnih službi Vojvodine.

FakeNews Tragač

fotografija: 021.rs

 

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA