Možda neće biti posla za ceo tim, ne samo za Đinđićevu ćerku


Na osnovu naslova na portalu Espreso, što su preneli i Blic, Krstarica i Republika, koji u originalu glasi: „Đinđićeva ćerka ostaje bez posla u Vladi? Ana donosi konačnu odluku“ može se čitati da otkaz dobija samo Jovana Đinđić, ćerka ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića.

Screenshot sajta Espreso. Ćerka ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića – Jovana Đinđić i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić

Kasnije, iz teksta se vidi da je to klikbejt naslov i da je ime ćerke bivšeg premijera samo udica za čitaoce kako bi kliknuli na ovu vest, jer bez posla – kako pišu ovi mediji – ne ostaje samo ona, već ceo tim u kojem ona radi.

Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, koji radi pri Vladi Srbije, uskoro bi mogao da ostane bez finansijskih sredstava, što bi dovelo do njegovog raspuštanja, ali i do toga da bez posla ostane i ćerka ubijenog premijera Zorana Đinđića Jovana.“

Dalje se objašnjava da projekat vredan 4,2 miliona evra punih osam i po godina nije doveden u pitanje sve dok nadležni iz Vlade nisu odlučili da ga izmeste i prebace pod okrilje Ministarstva rada, koje trenutno vodi Zoran Đorđević.

Navodno je do problema došlo jer „inostrani donator nije saglasan sa promenom adrese, što je odgovornima jasno stavio do znanja, kao i to da bi to dovelo do odustajanja od finansiranja projekta. Sudbina dvanaestočlanog tima, kako sada stvari stoje, trebalo bi da se iskristališe do 31. decembra, na potezu je Vlada.”

Dakle, ako je ovo tačno, upitan je dalji angažman celog tima, ne samo Jovane Đinđić i činjenica da je ona u tom timu nema nikakve veze sa tim što je dospeo u probleme.

Svetlana Paramentić, FakeNews Tragač

 

Naknadna napomena (6. jun 2023): Portal Espreso ispravio je neprecizan navod.

 

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA