Obradović nije nazvao Radulovića „najvećim mogućim kriminalcem“


Dnevni list „Alo!“ objavio je 10. februara vest „PRINCIPIJELNO Boško nazivao Radula kriminalcem, a sad mu je saborac!“, u kojoj je nepošteno izvučen iz konteksta deo izjave predsednika Srpskog pokreta Dveri Boška Obradovića.

„Alo!“ tvrdi da je Obradović „javno na svojim skupovima prozivao Radulovića, nazivajući ga Vučićevim kriminalnim kadrom“. Međutim, izjava koja sledi ukazuje na to da je predsednik Dveri parafrazirao stav Srpske napredne stranke, a ne da je iznosio svoj sud:

„Dolazi privredni genije, čovek koji će pokrenuti domaću proizvodnju, nestranačka ličnost koju Srpska napredna stranka velikodušno šalje u Vladu Srbije da bi pokazala svoj kapacitet za vođenje ove države. Posle nekoliko meseci ispostavilo se, tako kaže SNS, da je Saša Radulović šef stečajne mafije, najveći mogući kriminalac. Pokupio je neke kredite za vreme svog mandata ministra privrede i evo ga, sad hoće još da se bavi politikom, i on je nov na političkoj sceni Srbije, i on na nešto pretenduje – govorio je Obradović“.

Izjava koju „Alo!“ prenosi je zaista autentična, i može se poslušati na ovom snimku. Snimak je bez sumnje nastao 2014. godine, što se može potvrditi na osnovu slogana „Srpska priča“, koji su Dveri koristile u kampanji za vanredne parlamantarne izbore te godine. Jasno je da Obradović podrugljivo govori o Raduloviću, ali ga ne naziva „šefom stečajne mafije“ i „najvećim mogućim kriminalcem“, već se nedvosmisleno ograđuje, rečima „tako kaže SNS“.

Ipak, istina je da se Boško Obradović kritički izražavao o Saši Raduloviću i pokretu Dosta je bilo, pogotovo tokom kampanje 2014. godine. Odnosi su poboljšani nakon parlamentarnih izbora 2016. godine, kada su oba pokreta – DJB samostalno, a Dveri u koaliciji sa DSS-om – prešla cenzus i ušla u Skupštinu. O mogućoj koalicionoj saradnji se u javnosti više puta govorilo, ali je ona ozvaničena tek početkom 2018. godine, uoči beogradskih izbora.

U „Dvouglu“ iz februara 2016. godine Obradović je rekao da kod Radulovića ceni borbu protiv stranačko-parazitskog sistema u državnoj upravi, a zamera mu što „nema stav o Evropskoj uniji, NATO-u i Kosovu i Metohiji“. Sa druge strane, Radulović je izjavio da poštuje Obradovićevu istrajnost, ali mu se tada nije dopao njegov „nedovoljan otklon od nasilja“.

 

Ekipa FakeNews Tragača

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA