Informerovo čitanje nevidljivog: Lepomir Bakić, Đilas i BIA


Dnevni list Informer izmislio je izjavu bodibildera Lepomira Bakića da Dragan Đilas želi da ga postavi za šefa Bezbednosno-informativne agencije. Tekst u Informeru se poziva na otvoreno pismo koje je Bakić objavio na društvenim mrežama, a u kojem po navodima Informera stoji rečenica „Istina je, Đilas me hoće za šefa BIA!“.

Pregledom objave na Fejsbuku koja sadrži pomenuto otvoreno pismo utvrđeno je da Bakić ni u jednom trenutku nije spomenuo Bezbednosno-informativnu agenciju, niti bilo kakvu poziciju u toj ustanovi. Uvidom u izmene objave utvrđeno je da je revidirana jedanput, ali se BIA ne pominje ni u osnovnoj verziji, koja je kasnije ispravljena, mahom zbog slovnih grešaka.

Na upit Fake News Tragača, Bakić je odgovorio da je jedina verzija otvorenog pisma objavljena na njegovom Fejbuk profilu. „Poenta cele njihove priče je da pucaju na mene kako bi napali Đilasa, a ja sam samo kolateralna šteta“, naveo je Bakić.

 

Milovan Nikolić, Fake News Tragač

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA