Informer protiv Trifunovića (pečenom) novinarskom patkom


Na sinoćnjoj verziji naslovne strane današnjeg Informera našao se naslov „Sergej sa Amerikancima jeo patku od 25.000 din“, a u nadnaslovu se pominje da se taj tajni sastanak održao u hotelu Hilton. Sa ovim tzv. „tajnim sastankom“, Američka ambasada u Beogradu već se našalila na svom zvaničnom Tviter nalogu.

Kako FN Tragač saznaje, pri hotelu Hilton aktivna su dva restorana – „Sky Lounge“ i „Dva kralja“ i prvi od njih, u kome tabloidi navode da se sastanak dogodio, zaista u ponudi ima pečeni pačiji batak sa medom serviran sa povrćem i kus kusom u krem sosu od pomorandže, ali za 2380 RSD. Najskuplja pojedinačna stavka na njihovom meniju je ribaj stek za 6470 RSD, a isto jelo u Dva kralja košta 5990 dinara.

Veoma je zanimljivo i da su još juče u toku prepodneva neki tviter nalozi skloni napadima na opoziciju i promovisanju vladajuće stranke u pozitivnom svetlu, tzv. “botovi”, podelili rana grafička rešenja sa kritikama na račun Sergeja Trifunovića, predsednika Pokreta slobodnih građana, kojeg nismo uspeli da dobijemo do zaključenja ovog teksta da lično demantuje navode.

 

Kako je i sam Informer u međuvremenu povukao ovaj naslov sa svog dnevnog izdanja, ne sumnjamo da je u pitanju upravo – patka.

 

FakeNews Tragač

Ukratko

22/05/2024

Ne, „pravilo 7-38-55“ nije pravilo

Portal Gradske info pridružio se nizu portala koji su preneli netačne navode o takozvanom „pravilu 7-38-55“, prema kojem se sedam odsto komunikacije prenosi rečima, 38 odsto tonom…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA