Čovek koji je „branio Srbiju“ na protestu nije brutalno pretučen

RTV Pink je 7. aprila u vestima nakon subotnjeg protesta Jedan od pet miliona navela da je „brutalno napadnut jedan muškarac“. Ovu informaciju demantuju snimci koji su dostupni na internetu, ali i Hitna pomoć u kojoj za FN Tragač navode da nemaju podatke o ovom događaju.

„Naime, njega su napali simpatizeri Boška Obradovića, Dragana Đilasa i Vuka Jeremića. Čovek je završio na zemlji. On je napadnut samo zato što je uzviknuo ’živela Srbija, živeo Vučić’“, navodi se na portalu Pink.rs, uz fotografije čoveka koji leži na zemlji.

Iz Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć Beograd za Fake News Tragač kažu da nemaju podatke o tome da je muškarac sa povredama primljen tokom sinoćnjeg protesta. Na snimcima koje objavljuju N1 i Vice vidi se kako čovek leži na putu ispred kolone učesnika protesta, kada mu redari prilaze, pružaju ruku i nude da pozovu hitnu pomoć. Pošto je odbio da ustane, organizatori protesta preusmeravaju kolonu, navodi N1.

Dezinformaciju o napadu na muškarca iznosi i Dragan J. Vučićević tokom gostovanja na televiziji Pink, a vest prenosi i Informer čiji je on urednik, ali i Kurir, Republika, Srbija danas, Studio B, Espreso, RTV Pančevo, ePančevo, Glavne vesti, Smedia, The world news, kao i Jutjub kanal Selecta Gaming TM.

 

Darija Stjepić, Fake News Tragač

Ukratko

26/11/2022

Ne, španski grip se nije širio vakcinama

Portal Borba za istinu objavio je tekst „Španski grip nije bio prirodna pojava bolesti, već čin masovnog ubistva“ u kome se navodi svedočenje prof. dr Eleonor Mekbin,…

26/11/2022

Ne, piloti nisu protestovali protiv kemtrejlsa

Na Tviteru je objavljena fotografija pilota koji nose slike „kemtrejlsa“ uz natpise na engleskom („Odbijamo da nastavimo da prskamo kemtrejls“) i na italijanskom („Odbijamo da ubijamo naše…

TOP 5 – LOKACIJA MANIPULACIJA
Fakenews tragac logo

Sumnjate u vest koju ste pročitali?

Pošaljite nam je. Proverićemo.