Papa Franja preživeo Nostradamusovo proročanstvo iz Alo-a


„ISPLIVALO ZASTRAŠUJUĆE NOSTRADAMUSOVO PROROČANSTVO ‘Rimski prvosvešteniče…’ Papu će ubiti za nekoliko dana u Dušanovom carskom gradu! To će biti početak svetskog rata koji će trajati tri decenije!“. Ovako glasi prošlonedeljni naslov kojim Alo najavljuje atentat na poglavara Rimokatoličke crkve, a koji je po njima trebalo da se dogodi 7. maja u Skoplju. Prognoza beogradskog tabloida još jednom se ispostavila – neistinitom.

Ovoga puta Alo se ne poziva na „dobro obaveštene izvore“, već kreativno tumači Nostradamusa i tvrdi da je „najčuveniji prorok svih vremena predvideo da će pasti krv“. Pokušaj ubistva pape Franje – koji se, da ponovimo, nije dogodio – navodno je najavljen stihovima: „Rimski prvosvešteniče, čuvaj se da se ne približiš varoši koju zapljuskuju dve reke, jer ćeš tu krv propljuvati, ti i tvoji, u mesecu kad cvetaju ruže“.

„Iako su mnogi dugo verovali da je Nostradamus pisao da će se tragičan događaj odigrati u Beogradu, francuski prorok je u stvari mislio na grad Skoplje (kroz njega protiče više reka, ali su najveće Vardar i Treska), gde se 1346. godine krunisao srpski car Dušan“, navodi portal Alo, najavljujući krvoproliće u rubrici „Razonoda“.

Fantastički scenario ovog tabloida ne završava se izmišljenim atentatom u Skoplju, već se nastavlja novim oružanim sukobom globalnih razmera: „Osim stihova koji se tiču poglavara Rimokatoličke crkve, Nostradamus je predvideo i početak trećeg svetskog rata, koji će početi 2019. i trajaće do 2049. godine.“ Alo nastavlja s obmanjivanjem javnosti pozivajući se na „autoritet” Alojza Irlmajera, samoproklamovanog bavarskog vidovnjaka iz 20. veka, koji je, kako kažu, predvideo da će novi svetski rat početi „kada dvojica muškaraca ubiju treću važnu osobu”, kao i da će se to odigrati negde na Balkanu.

Iako se u tekstu konstatuje da bi „predstojećih nekoliko dana umnogome mogli da promene živote mnogih ljudi”, tragični događaji iz Skoplja pridružili su se drugim izmišljenim događajima koje je Alo „predvideo”, kao što su katastrofalna solarna oluja, vanredni parlamentarni izbori u martu, ili povratak Radovana Karadžića u Beograd.

Danijel Apro, Fake News Tragač

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA