Dr Miloš Popović i dr Matijas Šunhofer zapravo su dr Pol Nasif


Još jedan u nizu sajtova koji se služe manipulativnom promocijom je sajt proizvoda Pure argan oil, koji se reklamira kao proizvod za podmlađivanje kože i smanjenje bora.

Ovo ulje navodno je nastalo u laboratoriji doktora Miloša Popovića, koji je, kako sajt tvrdi, „nedavno objavio liniju kozmetike protiv starenja i za negu kože, poznatiju kao Pure Argan Oil“. Fotografija na kojoj je predstavljen „doktor Popović“ zapravo prikazuje doktora Pola Nasifa i njegovog kolegu Terija Dubrova, plastične hirurge i zvezde američke rijaliti emisije Botched u kojoj ispravljaju prethodno loše obavljene plastične operacije.

Linkovi za kupovinu navedenog ulja vode ka drugom sajtu koji vam prikazuje detaljnije informacije, ali se ovog puta isto ulje reklamira prvenstveno kao proizvod za osnaživanje kose i brade.

Prvi sajt nosi naziv Dermatologija danas i ima svoj nemački pandan Derma today, sa gotovo identičnim dizajnom i sadržajem. Međutim, na nemačkoj verziji se ne promoviše argan ulje, već godži krema. Na sajtu su upotrebljene gotovo iste fotografije navodnih zadovoljnih mušterija i holivudskih lekara, pri čemu je dr Nasif, tj. dr Popović, nazvan dr Matijas Šunhofer.

Na srpskoj verziji sajta je kao zadovoljna korisnica predstavljena izvesna Sanja Arsić. Njena navodna fotografija, kao i fotografije drugih žena, mogu se naći na mnogim sajtovima za negu lica i kože i teško je ući u trag tome kada su prvi put upotrebljene. Najraniju dostupnu verziju fotografije „Sanje Arsić“ pronašli smo na blogu o zatezanju lica iz 2014. godine, dok je na fotografiji druge zadovoljne korisnice prikazana Dženifer Duval, šminkerka iz Džordžije u Americi.

FakeNews Tragač je tokom prethodnih meseci razotkrio više sajtova koji se služe prevarantskim metodama u oglašavanju. Pored sajta za Argan oil, to su sajtovi za Pingulingo, Puridon, Nutrivix, Binatex, Academic Singles i GoSlim čaj.

Đorđe Ivanović, FakeNews Tragač

 

 

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA