Njujorški senator preminuo zbog sepse, Vidovdan tvrdi da je umro zbog vakcine


Hose Perlata (47), njujorški senator koji se vatreno zalagao za vakcinaciju protiv gripa preminuo je iznenada od posledica sepse koje nije ni bio svestan. On je 21. novembra izdahnuo posle srčanog udara izazvanog sepsom, zvaničan je stav lekara. Ovo su potvrđeni i zvanični nalazi patologa, za razliku od iskrivljene i izmišljene verzije smrti koju ovih dana po internetu plasira portal Vidovdan pozivajući se na tekst portala Webtribune.

U tekstu pod naslovom: „VELIKA AFERA U AMERICI: Senator koji se zalagao za vakcinaciju umro nakon primanja vakcine protiv gripa”, ova dva portala tvrde da je Perlata podlegao bolesti izazvanoj vakcinacijom protiv gripa, što je potpuno netačno.

Hose Perlata je senator koji je bio poznat kao veliki zagovornik vakcinacije protiv sezonskog gripa nakon što je, u februaru ove godine, od gripa preminula osmogodišnja Ameli Baez. Od tog tragičnog događaja do danas Perlata se zalagao za redovnu vakcinaciju i to je promovisao kud god da je išao.

Portali Vidovdan i Webtribune se pozivaju na tekst iz Njujork tajmsa u kojem stoji da se Perlata žalio saradnicima kako misli da oseća neke simptome vakcine. I to je jedini razlog (i dokaz) zbog kojeg ovi mediji tvrde da je senator umro direktno od posledica vakcinisanja. Istovremeno su prećutali deo teksta u kojem Njujork tajms piše o direktnim uzrocima smrti.

Zvaničan izveštaj patologa pokazao je da je Hose Perlata imao infekciju koja je dovela do sepse i septičkog šoka koji je na kraju preopteretio srce. Lekari kažu da vakcinacija nije imala bilo kakve veze sa tim.

Vakcina protiv sezonskog gripa može imati neke neželjene efekte poput crvenila oko očiju, temperature, alergijske reakcije, ali sepsa nikako nije jedna od njih.

Petar Klaić, Fake News Tragač

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA