Vrapci u Kruševcu ne ginu zbog 5G mreže


Antene koje se mogu uočiti na viralnom video-snimku iz Kruševca nisu bazne stanice 5G mreže, već antene provajdera postavljene zbog održavanja kvalitetnog telefonskog i internet signala.

FakeNews Tragač je pre četiri dana pisao o tome da u Novom Pazaru nema 5G mreže, a tom prilikom nam je predstavnica Službe za odnose sa javnošću Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Katarina Marković rekla da u Srbiji postoji samo jedna 5G bazna stranica, u Naučno-tehnološkom parku na Zvezdari, koja služi za testiranje i koja je po završenim testovima isključena.

Montažer anteskih sistema Ljubomir Mićanović postavljao je u Kruševcu nove antene za sva tri telefonska operatera i za Tragač kaže da su one nameštene zbog boljeg signala, jer je došlo do povećanja broja uređaja koje poseduju Kruševljani. „Svi hoće da koriste mobilne i internet, neko nosi i po dva mobilna telefona, a neće da se montiraju antene. Ne ide to tako”, rekao je on za Tragač.

Portal Borba u svom naslovu navodi da je „u Kruševcu snimljena gomila mrtvih vrabaca ispod 5G antena”, iako – kako smo naveli – u tom gradu nema 5G antena. Pitali smo načelnika Odeljenja za zaštitu staništa i vrsta Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode Nikolu Stojnića koji su potencijalni uzroci uginuća vrabaca. „Moguće da je reč o otrovanom semenu, a manja je verovatnoća da je reč i o nekoj zarazi”, konstatovao je Stojnić.

Ovu vest preneli su portali Borba, Srpska čast, Vestinet, Tpknews, Srpski dnevnik, Webtribune i Web-tribune.

 

Stefan Kosanović, FakeNews Tragač

 

 

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA