Diskusija o knjizi Elane Frilend u izdanju Mašinskog fakulteta


Knjiga Elane Frilend „Hemijski tragovi, HAARP i potpuna dominacija na planeti Zemlji“ objavljena je 2019. godine u prevodu na srpski jezik, i još tada je veliku pažnju javnosti privuklo to što jedno ovakvo delo objavljuje ugledna akademska ustanova — Mašinski fakultet u Beogradu. Autorka, koju urednik izdanja Vladimir Davidović naziva „osvedočenim borcem protiv globalizma“, tvrdi da je građu za knjigu u najvećoj meri prikupljala „iz otvorenih izvora na internetu i prepričavanja pronicljivih posmatrača“. Koliko su takvi izvori pouzdani? Koliko su zaključci Elane Frilend utemeljeni? Publikacija u kojoj se, između ostalog, tvrdi da je HAARP u osnovi Teslin izum, kao i da su tragovi na nebu (kemtrejls) posledica namernog zaprašivanja, poslužila je mnogim medijima i analitičarima kao izvor.

FakeNews Tragač organizuje diskusiju o ovoj knjizi, i to u formi fektčeking analize uživo. Moderator je Ivan Subotić (FakeNews Tragač), a u diskusiji čestvuju:

Vladimir Đurđević, Fizički fakultet u Beogradu

Milan Ćirković, Astronomska opservatorija u Beogradu

Stefan Janjić, urednik FakeNews Tragača / Filozofski fakultet u Novom Sadu

Diskusija će biti organizovana 17. oktobra (utorak) od 18.30 u Novom Sadu, na adresi Kej žrtava racije 2b.

FakeNews Tragač

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – LOKACIJA MANIPULACIJA