Tabloid čuje rečenicu o Balkanu koju bivši Trampov savetnik nije izgovorio


Provladin tabloid Informer na svom sajtu piše da je bivši politički savetnik i menadžer kampanje američkog predsednika Donalda Trampa, Kori Levandovski izjavio da Hilari Klinton napada Srbiju, kao i da vodi prljavu kampanju protiv Srbije u cilju izazivanja sukoba na Balkanu i dodaje da su joj nemiri na Balkanu potrebni kako bi se nametnula kao „spasilac Evrope“.

Ostali mediji koji su citirali Levandovskog nemaju rečenicu kojom Informer argumentuje tvrdnju da Klintonova napada našu zemlju.

Naime, Levandovski je u Beogradu boravio 23. aprila i učestvovao na debati „Amerika danas“ koju su organizovali kompanija „TGI grupa“ i nevladina organizacija „East West Bridge“.

Većina domaćih medija, osim Informera i portala Srbija danas, kao najbitnije sa ovog skupa, izdvojila je mišljenje Levandovskog da je sada dobar trenutak za bolje odnose Srbije i Sjedinjenih Američkih Država. Takođe i da ukoliko te odnose želimo da unapredimo, sada je vreme da pojačamo prisustvo u Vašingtonu.

Levandovski je tom prilikom demantovao i pojedine navode da je od predsednika Srbije Aleksandra Vučića dobio milion dolara kako bi mu omogućio kontakt sa Trampom.

Informer piše da je Levandovski rekao:

„Mnogo mi se sviđa ta priča, ali problem je što je ta priča potpuna laž. Aleksandra Vučića u životu nisam sreo i nisam razgovarao sa njim. Ali, evo, ako imate milion dolara, rado bih uzeo te pare… Šalu na stranu, to je apsolutno na nivou lažnih vesti. To je kampanja Hilari Klinton. Sve što su oni radili jeste da su izmišljali stvari koje se nikada nisu desile. Da je na izborima u SAD pobedila pokvarena Hilari, kako je zovu u Americi, možete da zamislite kakva bi bila njena spoljna politika. Sada bismo verovatno imali i nuklearnu krizu. Njoj trebaju sukobi na Balkanu kako bi se potom predstavila kao veliki spasilac Evrope. Aktuelna Trampova administracija, s druge strane, želi nove prilike za popravljanje odnosa…“

Na sajtu Radio-televizije Srbije i Blica, na primer, taj isti citat ne sadrži rečenicu u kojoj se naglašava da Klintonovoj „trebaju sukobi na Balkanu“.

RTS:

„Da je pobedila pokvarena Hilari (kako je zovu u Americi), možete da zamislite kakva bi bila njena spoljna politika – potpuno u skladu sa administracijom Obame i sada bismo mogli da imamo i nuklearnu krizu. Ova administracija želi nove prilike i da krene u budućnost sa novim odnosima, da se odnosi nadograđuju“.

Blic:

„Da je pobedila Hilari Klinton, njena spoljna politika bila bi potpuno u skladu sa administracijom Obame i sada bismo mogli da imamo i nuklearnu krizu. Ova administracija želi nove prilike i da krene u budućnost sa novim odnosima, da se odnosi nadograđuju.“

 

B92 sajt (izvor Tanjug):

„Da je pobedila pokvarena Hilari (kako je zovu u Americi), možete da zamislite kakva bi bila njena spoljna politika – potpuno u skladu sa administracijom Obame i sada bismo mogli da imamo i nuklearnu krizu. Ova administracija želi nove prilike i da krene u budućnost sa novim odnosima, da se odnosi nadograđuju.“

Zanimljivo je i to što je Informer tekst sa ubačenom rečenicom plasirao dva dana nakon održavanja skupa, 25. aprila, dok su pomenuti mediji ovaj citat prenosili na dan debate – 23. aprila.

Autorka: Sandra Maksimović

 

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA