Putinova dvodnevna poseta trajala sedam sati


Srpski telegraf je krajem decembra, pozivajući se na anonimni izvor, najavio da će poseta predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji trajati cela dva dana. Tu, kako sagovornici ovog lista navode – izuzetnu čast, ruski predsednik ipak nije pridao Srbiji, te je isti dan otputovao nazad.

Kao veliki preseden prilikom poseta stranih država, Srpski telegraf najavljuje da će Putin prilikom posete Srbiji prespavati u Beogradu: „Predsednik Rusije Vladimir Putin, koji 17. januara dolazi u posetu Srbiji, gde će mu domaćin biti predsednik Aleksandar Vučić, planira da se u Srbiji zadrži dva dana, saznaje Srpski telegraf. Prvi čovek Rusije prespavaće u Beogradu, što je svojevrsni presedan jer prilikom državnih poseta gotovo nikada ne noći, već brže-bolje odlazi na sledeću destinaciju“, navodi ovaj list.

Tabloid je otišao i korak dalje, te je objavio da će Putin prenoćiti u Vili „Mir“. „Reč je o vili koja je pravljena za Josipa Broza Tita, ali je on nikada nije koristio. U rezidenciji je nekada živeo Slobodan Milošević. Objekat koji se nalazi u rezidencijalnom delu Dedinja sada se renovira, radovi su u završnoj fazi i biće sve perfektno i pre nego što ruski predsednik stigne u Srbiju“, piše Srpski telegraf, opet se pozivajući na anoniman izvor

Mondo.rs i Afera prenose ove najave, a o odlasku ruskog predsednika iz Srbije istog dana svodoče brojne fotografije sa aerodroma.

Darija Stjepić, Fake News Tragač

Naknadna napomena (1. jun 2023): Portal Mondo ispravio je netačne navode.

Ukratko

23/11/2023

Ne, tetovaža Ane Stanskovski nije trajna

Portali B92, Blic, Kurir, Luftika i Nportal objavili su viralnu priču o influenserki Ani Stanskovski, koja je istetovirala ime svog dečka na čelu. „Mnogi su bili u…

TOP 5 – NAJČEŠĆE LOKACIJE MANIPULACIJA