Princ Hari i Obama nisu vređali Srbiju

Portali Alo i Smedia preneli su vest pod naslovom: Kao da smo najgori na svetu! Princ Hari i Obama izvređali Srbiju i Balkan”.

Portal Telegraf je bio nešto blaži, ali je takođe aludirao na negativan odnos bivšeg američkog predsednika Baraka Obame prema Balkanu.

Nakon ovakvih naslova više nigde u vesti ne stoji objašnjenje kojim rečima su konkretno vređali Srbiju, što ih čini tipičnim klikbejt naslovima koji sadrži netačnu informaciju, a koji služe samo za to da „love klikove“ posetilaca sajtova.

Takođe, poreslušavanjem originalnog intervjua, emitovanog na Radiju 4 britanskog javnog servisa Bi-Bi-Si, bivši američki predsednik Barak Obama nigde ne pominje Srbiju, niti vređa Balkan, već samo kaže da društvene mreže treba da promovišu različita gledišta na način koji ne vodi ka balkanizaciji zapadnih društava”.

Pomenuti mediji su dalje nastavili da tumače ovu Obaminu izjavu, pa su u rečenici o tome šta bi trebalo da rade društvene mreže videli „inicijativu zapada da nastavi mešanje u unutrašnje stvari suverenih država sa ciljem da regulišu politiku malih država”.

Svetlana Paramentić, FN Tragač

Ukratko

26/11/2022

Ne, španski grip se nije širio vakcinama

Portal Borba za istinu objavio je tekst „Španski grip nije bio prirodna pojava bolesti, već čin masovnog ubistva“ u kome se navodi svedočenje prof. dr Eleonor Mekbin,…

26/11/2022

Ne, piloti nisu protestovali protiv kemtrejlsa

Na Tviteru je objavljena fotografija pilota koji nose slike „kemtrejlsa“ uz natpise na engleskom („Odbijamo da nastavimo da prskamo kemtrejls“) i na italijanskom („Odbijamo da ubijamo naše…

TOP 5 – LOKACIJA MANIPULACIJA
Fakenews tragac logo

Sumnjate u vest koju ste pročitali?

Pošaljite nam je. Proverićemo.