Informerova šovinistička histerija zbog lakiranih noktiju

Informer i drugi tabloidi objavili su vest da je makedonski pevač Daniel Kajmakoski tokom snimanja emisije „Tvoje lice zvuči poznato” (TLZP) koji se emituje na Prvoj TV pokazao „dvoglavog orla”, tačnije simbol „Velike Albanije”. To je navelo „Informer“ da na naslovnoj strani objavi poziv „Izbacite ovo šiptarsko đubre iz TLZP!“, kao i da pojedine javne ličnosti putem medija pozovu da se Makedonac protera iz Srbije.

Tragač je u tekstu „Hleba i igara ljudskim životima” već pisao o tome da „dvoglavi orao” koji nastaje ukrštanjem ruku nije simbol „Velike Albanije“, već „Duart e kryqëzuara”, simbol etničkih Albanaca, koji je i na međunarodnom znakovnom jeziku simbol za državu Albaniju. Međutim, da li je makedonski pevač pokazivao ikakav simbol tokom pripreme za emisiju?

Kajmakoski je odmah, za isto izdanje „Informera“ u kojem je nazvan „šiptarskim đubretom“ objasnio da je ta poza nastala sasvim slučajno, jer je novinarima želeo da pokaže lakirane nokte koje je zahtevala njegova uloga.

Pevač je reagovao na optužbe i u poruci medijima koju je objavio na svojoj Fejsbuk stranici: „Kada sam se u šminkernici spremao za žensku ulogu, fotograf me je slikao kako pokazujem nalakirane nokte u ogledalo. Moje pokazivanje noktiju nema nikakve veze sa tim simbolom”, napisao je Kajmakoski. Naglasio je i da nema smisla da vređa zemlju u kojoj je započeo svoju karijeru.

Daniela Kajmakoskog podržala je i produkcijska kuća „Emoušn” koja snima emisiju TLZP, potvrđujući isto što je i on sam rekao.

Mediji koji su pisali o ovom slučaju nazivali su pevača „Šiptarom“, „đubretom”, „smradom“ i drugim pogrdnim imenima, dok su se preko njih oglasile poznate ličnosti domaće scene koje su takođe iskoristile priliku da napadnu Kajmakoskog. Najekstremniji je bio Aleksandar Stanimirović iz Amadeus benda, koji je pozvao da se Kajmakoskom zabrani ulazak u Srbiju, a identičan poziv uputio je i pevač Ivan Gavrilović putem Kurira.

Manipulativnu vest objavili su Kurir, Srbija danas, A1 info i Espreso.

Marko Apostolović, FakeNews Tragač

 

 

Ukratko

26/11/2022

Ne, španski grip se nije širio vakcinama

Portal Borba za istinu objavio je tekst „Španski grip nije bio prirodna pojava bolesti, već čin masovnog ubistva“ u kome se navodi svedočenje prof. dr Eleonor Mekbin,…

26/11/2022

Ne, piloti nisu protestovali protiv kemtrejlsa

Na Tviteru je objavljena fotografija pilota koji nose slike „kemtrejlsa“ uz natpise na engleskom („Odbijamo da nastavimo da prskamo kemtrejls“) i na italijanskom („Odbijamo da ubijamo naše…

TOP 5 – LOKACIJA MANIPULACIJA
Fakenews tragac logo

Sumnjate u vest koju ste pročitali?

Pošaljite nam je. Proverićemo.